Ouders

"Er is niets zo moeilijk als uitzoeken hoe je je kind niet te veel en niet te weinig, maar precies genoeg hulp of steun biedt bij het aanleren van vaardigheden op de weg naar volwassenheid." 

[Peg Dawson]

De rol van ouders in verband met studeren is niet zo eenvoudig. Enerzijds wil je je pubers/ jongvolwassenen loslaten en hun weg laten zoeken. Anderzijds is het moeilijk langs de zijlijn toe te kijken als het minder goed gaat of als je merkt dat ze struikelen.


Laat je ze zelf hun problemen oplossen? Wanneer grijp je in? Laat je de kinderen zelf beslissen hoe en wanneer ze studeren, ook al weet je dat ze op dit ogenblik te weinig doen? Wanneer je met dergelijke – of andere – vragen rondloopt, kan het deugd doen om met iemand met ervaring te overleggen.  Neem gerust contact op!


Als de relatie met je puber om welke reden dan ook niet zo vlot loopt, is het raadzaam daaraan te werken, zowel voor jezelf als voor je puber en de rest van het gezin. Via coaching zoeken we samen uit wat jij wil voor de relatie en hoe je dat kan bereiken.