Workshops

Ik bied naast praktijkmomenten ook workshops aan rond thema's die ik uit mijn praktijk pluk. We werken met

 ABC's, plaatsvervangingen, opstellingen en Ho'oponopono. Geen voorkennis nodig!


De workshops houden een combinatie in van instructie, ervaren, transformeren, delen en oogsten.

Een workshop kost per dag 150 € (sociaal tarief: 75 €, herhalingstarief: 55 €).

Inbegrepen: werkmateriaal, thee, koffie, water, koekjes en fruit. Je brengt je eigen lunch mee. 

Inschrijven kan via mail (anne@annedee.be) of via het contactformulier


Werken met Hersendelen: 1, 2 en 3 april 2023  

                                             

Deze workshop is een aanrader voor wie te kampen heeft met uitstelgedrag, slecht geheugen, moeizaam concentreren, leerstoornissen, dominantie van denken over voelen, ...  


Tijdens deze driedaagse focussen we op meerdere mogelijke opdelingen in de hersenen. Dit kunnen de 2 hersenhelften zijn, de 4 kwadranten, maar ook de driegeleding, de amygdala, de hersenzenuwen, ... 

Korte theoretische instructies worden afgewisseld met oefenen per 2 op de eerste dag, per 3 tijdens de tweede dag en per 4 tijdens de derde dag. De klemtoon ligt op het toepassen. 


Dag 1

We staan stil bij het brein als geheel en de diverse hersenhelften: links/rechts maar ook voor/achter. Focus ligt op toepassen: hoe begin je eraan, wat doe je? We ontstressen elke helft en concentreren ons op het verbeteren van de relaties tussen de helften. 


Dag 2

Deze dag staat helemaal in het teken van de onderlinge relaties tussen de driegeleding (cerebrale cortex, het limbisch systeem en het reptielenbrein). We werken in groepjes per 3. Elke deelnemer gaat daarbij op de plek staan van een van de hersendelen van een persoon. Meerwaarde van deze manier van werken: je ervaart aan den lijve hoe de onderliggende delen zich t.a.v. elkaar verhouden en hoe deze te verbeteren, zéér boeiend!

 

Dag 3

We werken dieper met de cerebrale cortex, ons bewustzijn: we concentreren op de 4 kwadranten zodat ons brein in het dagelijks leven vlot kan functioneren.


Praktisch

Deze workshop gaat door in ’t Groeihuis, Sint-Jozefsdreef 7, Herent, België. Er zijn enkele kamers waarin je kan overnachten (www.groeihuis.be)  Parkeren kan in de straat, bus- en treinstation in de buurt.

Maandag, dinsdag, woensdag 1, 2, 3 april 2024, telkens van 9.00 tot max. 17.00, welkom vanaf 8.30, Je brengt je eigen lunch mee.

 

Groei, Evolutie en Levensopdracht  

                                             

Deze workshop richt zich op de fases van groei en hoe je hiermee kan omgaan. Durf jij in je kracht gaan staan? Wat is je levensopdracht?  Een aanrader voor wie wil leren waarom er hindernissen in ons leven verschijnen en vooral hoe ermee om te gaan. 


Tijdens de eerste dag focussen we ons op wat reeds verworven werd: waar sta jij nu? Wat ligt er nog voor je? Waar wil je naartoe? Welk groeiscenario volg jij (bewust of onderbewust)? Welke zijn jouw valkuilen? Welke zijn jouw groeimomenten?

Tijdens de tweede dag zoemen we uit en bekijken we de levensloop als geheel: wat is jouw rode draad? Wat is jouw levensopdracht? Hoe kan je die vertalen in je dagelijks leven?

Ook bij deze workshop ligt de klemtoon op toepassen: hoe kan je omgaan met wat je geleerd hebt? 
Emoties  

                                             

Velen onder ons hebben bepaalde emoties ‘afgesloten’, omdat het niet mocht of het niet veilig was om ze te uiten; ze hebben door moeilijke omstandigheden hun voelen in de frigo gestopt. Tijd om ze eruit te halen; tijd om te helen … o.a. door nieuwe inzichten en nieuwe handvaten (vb: 12 zintuigen i.p.v. de gebruikelijke 5).

We gaan aan de slag met emoties vanuit meerdere invalshoeken: zowel weerstanden tegen bepaalde emoties, angsten, als hoe je er mee om kan, hoe je ze kan integreren in je leven. Doel: leven vanuit het hele pallet aan emoties, wat een enorme rijkdom geeft. Persoonlijk heb ik mogen ervaren hoe het voelt om boosheid toe te laten; wat een opluchting, wat een kracht!

We staan uitdrukkelijk stil bij loslaten en rouwen in de brede zin van het woord: het loslaten van personen, maar ook delen van jezelf, een job, een woning, een fase in je leven, …. Hoe kan je concreet aan de slag als je iets of iemand verliest? We bekijken hoe je er energetisch mee kan werken, maar ook praktisch: hoe rouwen?

Daarnaast staan we stil bij slachtofferschap. Blijf je hangen in het verleden? Kan je/durf je geen slachtoffer meer te zijn, maar een overlever? Wat is een innerlijke criticus? Waarom blijft die zo hardnekkig, en vooral: wat kan je ermee?  

En natuurlijk: de psychosomatiek, hoe je lichaam in relatie staat met je emoties. Wat vertelt je lichaam je? Wat doe je ermee?

Verder pakken we de dwang aan die in onze cultuur dominant lijkt te zijn: ‘ik moet altijd gelukkig/succesvol/perfect … zijn’.

We kijken en oefenen op de jinne poorten, de sleutels om in contact te komen met je intuïtie, je oorspronkelijke energie en de hindernissen die er liggen om hulpbronnen in te schakelen, om te durven vragen wat je nodig hebt, om durven kwetsbaar te zijn.